donderdag 14 april 2022

‘SCHELDEN OP ANDERE WEGGEBRUIKERS IS GOED VOOR JE GEZONDHEID’

 

‘SCHELDEN OP ANDERE WEGGEBRUIKERS IS GOED 

VOOR JE GEZONDHEID’














Niemand kan goed rijden, daar is iedereen het over eens. De uitzondering ben je natuurlijk zelf, want jij bent de enige die dat kan. Dat blijkt tenminste keer op keer uit Onderzoek. Logisch dus dat er elke dag wat frustraties in het verkeer zijn. Moet je dan rustig aan doen? Nee, het is juister om te klagen over andere weggebruikers. Want uit onderzoek 
lijkt dat gezond te zijn!

Waarom klagen over andere weggebruikers gezond is

Robin Kowalski, professor aan de Clemson University, beweert dat klagen gezond is. Het uiten van uw klacht kan een probleemoplossend effect hebben. Het in bedwang houden van je frustraties kan leiden tot een spiraal van negativiteit, wat niet goed is. Tina Gilbertson, psychotherapeut en auteur van constructieve immersie. “Het erkennen van gevoelens is gezond, het is fysiologisch goed voor je en het is goed voor je emotionele gezondheid.” Niet overdreven of te agressief, maar alleen richting de passagier of zelfs in jezelf. Provoceer andere weggebruikers niet.

Beter dan agressie

Er zit iets in. Als je na een paar scheldwoorden je frustraties kunt loslaten, ben je klaar. Dit klinkt als een betere deal dan weerbarstige gebaren maken en ergere situaties uitlokken. Het ziet er nog beter uit dan domme handelingen als een rem controle. Dus, voel je vrij om tegen passagiers te klagen over andere weggebruikers of iets tegen jezelf te mompelen, het is gezond. Een “jongen, jong, jong” mag altijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten