zaterdag 9 april 2016

Dit wist jij nog niet over Koffie???

 Wist jij dat koffie op 72 graden geserveerd moet worden? En dat een espresso 30 milliliter is? Wij zetten de leukste en meest interessante koffieweetjes voor je op een rijtje.
9 gram gemalen bonen is de norm voor het zetten van een kop koffie

6,5 miljoen is het aantal liters koffie dat Nederlanders dagelijks gezamenlijk Drinken

Maagpijn
Mensen die klagen dat ze last krijgen van hun maag na het drinken van koffie, zullen een andere schuldige moeten vinden: in het onderzoek dat ernaar is gedaan, bleek koffie niet de oorzaak van de maagklachten.

58 procent van de Nederlanders drinkt het eerste kopje koffie al voor 8.00 uur 's ochtends.

Tijdens het branden van koffiebonen komen meer dan 800 geur- en smaakstoffen vrij. De manier van branden zorgt mede voor het eigen karakter van elke koffie.  

11.369 km werd door de proefteams in het kader van de AD Koffietest afgelegd.

Met 150 euro tot 600 euro per kilo hoort kopi loewak tot de duurste koffiesoorten ter wereld. Kopi is het Indonesische woord voor koffie, loewak is de naam van een plaatselijke civetkat. Dit beestje eet de rauwe, rode koffiebessen. Het vruchtvlees wordt verteerd, de pit wordt door de civetkat uitgepoept. Vervolgens worden de pitten verzameld, gewassen, van hun schil ontdaan en gebrand. Het bijzondere productieproces geeft de kopi loewak een frisse, zoete smaak.

'Dat is koffiedik kijken' betekent dat er een voorspelling wordt gedaan, maar dat het erg onzeker is of die voorspelling uitkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten