zaterdag 9 april 2016

Blokje koffie? Kauwbare cafeïneblokjes zijn nu een ding

No mess, no stress, zo klinkt de leuze van GO CUBES. Deze cafeïneblokjes vervangen jouw vloeibare bakje troost door een kop koffie waar je op kan kauwen. Eén meeneemverpakking bevat vier eetbare blokjes, het equivalent van twee tassen koffie. De makers beloven een energieboost en voegden ook nog wat extra vitaminen aan de koffieblokjes toe. Waar kunnen we bestellen?
In één meeneemverpakking zitten 4 blokjes, het equivalent van 2 tassen koffie.
In één meeneemverpakking zitten 4 blokjes, het equivalent van 2 tassen koffie. © kos
We moeten toegeven dat we een gezellig kopje koffie nooit zouden willen missen. Maar op hectische ochtenden zou eencoffee on the go waarmee je geen koffievlekken kan maken of je tong verbranden soms heel welkom zijn. En dat is exact wat GO CUBES belooft, een uitvinding van de start-up Nootrobox uit Silicon Valley.

2 blokjes bevatten 100 mg cafeïne, vergelijkbaar met één kopje koffie. Daarnaast werd ook L-theanine toegevoegd - wat je vindt in groene thee - en vitaminen B6 en B12. Volgens het bedrijf vergroten die bestanddelen het effect van cafeïne, met extra focus en een heldere geest tot gevolg.

Een snoepje met koffiesmaak

Voor de smaak van zo'n blokje moeten we ons voorlopig op reviews baseren: behalve dat de voorraad wegens groot succes is uitgeput, levert het bedrijf voorlopig alleen naar Amerika en Canada. De blokjes komen in 3 smaken: Latte, Pure Drip en Mocha. Volgens de gelukkigen die al mochten proeven smaken ze echt naar koffie, eerst zoet maar ook een tikje bitter, met de textuur van een Haribo-snoepje. Na een halfuurtje komt de beloofde boost op, die zelfs een tikje sterker is dan die van een tas koffie. Het minder goede nieuws: in tegenstelling tot een kop zwarte koffie krijg je met 2 blokjes jammer genoeg ook 12 gram suiker binnen.

Koffie als drug?

Koffie wordt omwille van zijn verslavende factor nu al soms als drug geklasseerd, maar als we het in snoepjesvorm kunnen kopen lijkt de link met drugs wel heel dichtbij te komen. Niet onterecht, zo blijkt: alle producten van start-up Nootrobox zijn zogenaamde nootropics of smartdrugs, producten die gemaakt worden om je brein harder, sneller en beter te doen werken. Het zijn legale producten die goedgekeurd zijn door voedingsagentschappen, en daardoor vrij verkrijgbaar zijn. Vanuit dat oogpunt krijgt zo'n cafeïnesnoepje wat ons betreft ook figuurlijk een bittere nasmaak. Genieten van de smaak van een heerlijk kopje koffie, zonder de cafeïnekick als enige motivatie, lijkt ons dus een onvervangbaar ritueel. Daar kan geen enkel snoepje tegenop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten