maandag 1 juli 2024

Street Art van Curaçao


 Street Art van Curaçao



De Handelskade met de gekleurde pandjes is wereldberoemd, maar het centrum van Willemstad (de wijken Punda, Otrobanda en Scharloo) hebben zoveel meer ‘verborgen’ straatkunst. Wanneer je een wandeling maakt kom je prachtige panden tegen, vervallen of niet, maar ook streetart.

Ga op pad, neem je camera mee en maak kennis met de Street Art van Curaçao. De wijken Punda, Otrobanda, Pietermaai en Scharloo zijn ware openluchtmusea en hebben een artistiek sfeertje en tijdens een wandeling verdwaal je al snel in de prachtige muurschilderingen van de stad.

De afgelopen jaren al prachtige schilderingen gefotografeerd en zijn we pareltjes tegen gekomen in onder anderen Otrobanda, Punda’s art alley, Scharloo en Fleur de Marie (buurt Scharloo). Een project dat de wijk steeds meer toeristische aanzien geeft is het street art project. Kunstenaars van Curaçao wordt de mogelijkheid gegeven om de wijk(en) nog meer kleur te geven.
Kaya Kaya is een samenwerking tussen Fundashon Ser’i Otrobanda en andere partijen om Otrobanda nog mooier te maken. Dit doen ze door de buurt op te ruimen en huizen op te knappen. Het doel is om een veilige, aantrekkelijke leefomgeving te creëren. Voor iedereen! Bewoners en bezoekers. Kunstenaars krijgen een geweldig platform om hun creativiteit en werk te laten zien.
















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten