maandag 12 augustus 2019

TWA Hotel John F. Kennedy Airport NewYork

Over het TWA Hotel

Het T WA Hotel is een hotel op John F. Kennedy International Airport in Queens, New York, Verenigde Staten, dat op 15 mei 2019 is geopend. Het maakt gebruik van het hoofdgebouw van de  TWA Flight Centre-  luchthaventerminal, ontworpen in 1962 door de architect  Eero Saarinen . Het TWA Hotel-project voegde twee gebouwen toe (de Saarinen-vleugel en de Hughes-vleugel) aan weerszijden van het bestaande TWA Flight Centre.

Kaart van The TWA Hotel

Kaart van TWA Hotel
Kaart van TheTWA Hotel (lijkt bijna een themapark)

Booking

Ik heb mijn verblijf van 1 nacht geboekt op de officiële website van het TWA Hotel het hotel verkoopt niet op expedia of booking.com. De prijs is duurder dan alle andere luchthavenhotels op JFK. Ik betaalde $ 249 + belasting (bijna $ 290 inclusief belasting) voor een kamer met uitzicht op de startbaan. Het TWA hotel is niet aangesloten bij een hotelketen, dus u verdient geen hotelpunten of ontvangt statusherkenning.

Check in

Het TWA hotel ligt tegenover de Jetblue Terminal 5 bij JFK, er is een loopbrug van rood tapijt dat u verbindt vanaf de aankomstverdieping van Terminal 5. Als alternatief kunt u ook met de auto rechtstreeks naar de voordeur komen.
Het TWA Hotel op JFK Airport, New York
Het incheckgedeelte ziet eruit als een incheckruimte op de luchthaven, inclusief een bagageband achter de incheckbalie. Het is een self-check-in stijl op een iPad. Veeg met uw creditcard en maak uw eigen TWA Hotel-sleutel en u bent helemaal klaar. U kunt ook kiezen voor een upgrade, bijvoorbeeld naar een suite, tijdens het inchecken ($ 30- $ 50 extra wat redelijk is)
De website van het hotel verkoopt ook verschillende dagkamers in blokken van 4, 6 en 12 uur. U kunt inchecken vanaf 07:00 uur en tot 20:00 uur blijven.

De Kamer

Ik heb kamer 862, een baan met uitzicht op een kingsize bed in de Howard Hughes-vleugel. De kamer zelf was een beetje aan de kleine kant, maar het had een volledig zicht op het schort tussen Terminal 4 en 5. De kamer had een zeer goed gevulde minibar en veel snacks (te koop).
Kamer 862 van TheTWA Hotel
Middag is het drukke uur op JFK, met de meeste internationale vluchten die aankomen tussen 13.00 en 18.00 uur. Hier zijn enkele foto's genomen vanuit de kamer.

Het hotel

Er is genoeg te ontdekken in het TWA Hotel. Er zijn 2 historische "flip" -borden in de lobby met modellen in retro TWA-uniformen. Er zijn museumtentoonstellingen van alle uniformen van TWA. Midden in de lobby bevindt zich ook de Sunken Lounge.
De lobby van het TWA Hotel
De lobby van het TWA Hotel
The Sunken Lounge, TWA Hotel
Ingang van het TWA Hotel
Er is een TWA-cadeauwinkel die allerlei merchandise verkoopt. Ik kocht het rode TWA T-shirt voor $ 22.

Het zwembad en observatiedek

De meest populaire plek in het TWA hotel is het zwembad op het dak; het is toegankelijk via de Howard Hughes-vleugel met de lift naar de R-verdieping. Het zwembad zelf is erg ondiep, meer als een dompelbad, maar het uitzicht is gewoon geweldig!
De website van het TWA Hotel zegt dat gasten die een bevestigde TWA Hotelkamerreservering hebben het zwembad van 07:00 tot 23:00 uur kunnen bezoeken, afhankelijk van het weer. Elke geregistreerde TWA Hotel-gast kan het zwembad en het observatiedek gratis bezoeken; elke geregistreerde gast ontvangt één gratis gastenpas. Er is een toeslag van $ 25 (weekdagen) en $ 50 (weekend) voor niet-hotelgasten om gebruik te maken van het zwembad / observatiedek. Toen ik daar was, was er een bewaker die de gasten willekeurig aan de deur controleerde. U kunt de passen op de website van het TWA Hotel hier kopen .
Het TWA Hotel-zwembad en observatiedek
Vanaf het zwembad en het observatiedek heeft u een verhoogd uitzicht over het JFK Airport-platform en de landingsbaan; de beste runway-configuratie is 04/22 om te bekijken. Hier zijn enkele foto's genomen vanaf het observatiedek.
Spotten in het TWA Hotel

De Connie

Er is een gerestaureerde Connie die 300 mijl naar de huidige locatie in het TWA Hotel is verplaatst. Binnen is een cocktaillounge met retro stoelen, er zijn ook live ATC-radio-uitzendingen vanuit de cockpit. Op de website van het TWA Hotel staat een korte geschiedenis van deze bijzondere Connie.
The Connie and The TWA Hotel
Het in 1962 ontworpen historische TWA Flight Centre is 's avonds een verbluffend gezicht, met de lobby verlicht met lichten.
Het TWA Historical Flight Center-gebouw 's nachts

Onderhoudsproblemen

Het hotel is net 2 maanden geleden geopend en heeft nogal wat onderhoudsproblemen. De airconditioning in mijn kamer faalde in de late namiddag, de kamer werd extreem warm en benauwd. Met geen andere keuze, werd ik verplaatst naar een suite zonder uitzicht op de startbaan in de Saarinen-vleugel.
Uitzicht vanaf de Saarinenvleugel op het historische Flight Centre

Eetgelegenheden

Het TWA Hotel heeft een volledig restaurant, het Paris Cafe en een paar lounges (The Sunken Lounge, The Connie Cocktail Lounge en de bar bij het zwembad)
Het Paris Cafe is dagelijks geopend van 08:00 tot 22:00 uur, dit is niet de meest geschikte tijd voor vroege of late flyers. De prijs voor sap is ook vrij steil, te beginnen met een glas wat fruitsap voor $ 8. Mijn gerookte zalmomelet smaakte prima, maar de prijs was aan de premium kant.
Er is ook een food court die geopend is van 10:00 tot 21:00 uur. De Halal Guys en Empanada Republic zijn maar enkele van de verkopers die hier te vinden zijn; je kunt hier gemakkelijk een snelle hap nemen.
Food Hall in het TWA Hotel

De presidentiële suite van Howard Hughes

Tijdens mijn verblijf liet de hotelmanager me een van hun beste suites zien, met uitzicht op de landingsbaan The Howard Hughes Presidential Suite. Deze suite verkoopt momenteel voor $ 749 per nacht.
De presidentiële suite van Howard Hughes

Het vonnis

Het TWA Hotel is het ultieme luchthavenhotel voor de AvGeek. Er zijn zoveel schermen om te verkennen en zoveel geschiedenis om te waarderen. Het Flight Center-gebouw is een van de meest unieke ter wereld. Het zwembad en observatiedek waren mijn favoriete plekken om rond te hangen. De kamers zijn klein maar zeer comfortabel. Het hotel heeft echter een paar minpunten, waaronder inconsistente service en lopende onderhoudsproblemen; de openingstijden van het restaurant zijn ook vrij beperkt voor zo'n groot hotel. Ik hoop dat het management na verloop van tijd deze problemen kan oplossen. De kamerprijs is vrij hoog, maar ik denk dat de hele ervaring meer dan het hoge tarief rechtvaardigt dat ze bevelen. Ik beveel ten zeerste aan een paar uur of een overnachting in het TWA Hotel.